Ai widget

Een complete gids

Alles Wat Je Moet Weten Over Een Beugelbehandeling

Bij Ortho Billet begrijpen we dat een beugelbehandeling een grote stap is, zowel voor kinderen als volwassenen. Een stralende glimlach is niet alleen een kwestie van esthetiek, maar ook van gezondheid. In deze uitgebreide gids bespreken we alles wat je moet weten over beugelbehandelingen, zodat je goed geïnformeerd aan jouw traject kunt gaan beginnen.

De voordelen van een orthodontische behandeling

Wat is een Beugelbehandeling?

Een beugelbehandeling is een orthodontische procedure die wordt gebruikt om tanden en kaken recht te zetten. Dit kan nodig zijn bij scheve tanden, overbeet, onderbeet, open beet, of andere tandheelkundige problemen. Het uiteindelijke doel is om de functie en esthetiek van je gebit te verbeteren.

Soorten beugels

Bij Ortho Billet bieden we verschillende soorten beugels aan, elk met zijn unieke voordelen:

 

  1. Metalen Beugels: Dit zijn de meest traditionele en vaak de meest effectieve beugels. Ze bestaan uit metalen brackets en draden die geleidelijk je tanden op de juiste plaats zetten. Lees meer…
  2. Keramische Beugels: Deze werken op dezelfde manier als metalen beugels, maar zijn minder zichtbaar omdat ze gemaakt zijn van tandkleurig keramiek. Lees meer…
  3. Aligners (Spark / Invisalign): Dit is een populaire optie voor degenen die een onzichtbare beugel willen. Spark en Invisalign bestaan uit een reeks doorzichtige aligners die je tanden stap voor stap verplaatsen. Lees meer…

Hoe Werkt een Beugel?

Het proces van een beugelbehandeling bij Ortho Billet begint met een consultatie. Tijdens deze afspraak voert de orthodontist een grondig onderzoek van je gebit uit, inclusief röntgenfoto’s en afdrukken van je tanden. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld.

Nadat je behandelplan is goedgekeurd, wordt de beugel geplaatst. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van het type beugel. Gedurende de behandeling heb je regelmatig controles waarbij de orthodontist de beugel aanpast om ervoor te zorgen dat je tanden in de juiste richting blijven bewegen.

Kosten van een Beugelbehandeling

De kosten van een beugelbehandeling variëren afhankelijk van het type beugel en de duur van de behandeling. Bij Ortho Billet bieden we een transparante prijslijst en verschillende betalingsmogelijkheden. Sommige zorgverzekeraars bieden gedeeltelijke dekking voor orthodontische behandelingen, dus het is de moeite waard om dit te onderzoeken.

Voordelen van een Beugelbehandeling

Een beugelbehandeling heeft tal van voordelen, waaronder:

01

Verbeterde Mondgezondheid

Recht tanden maken het gemakkelijker om te poetsen en te flossen, wat het risico op tandbederf en tandvleesproblemen vermindert.

02

Betere Kauwfunctie

Correcte uitlijning van je tanden en kaken kan spijsverteringsproblemen voorkomen door de efficiëntie van het kauwen te verbeteren.

03

Verhoogd Zelfvertrouwen

Een recht en stralend gebit kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven.

FAQ

Als je volledig nieuw bent in de wereld van beugels, dan heb je natuurlijk veel vragen. We geven je hier alvast antwoord op de meest gestelde vragen. 

Hoe lang duurt een beugelbehandeling?

De duur varieert, maar de meeste behandelingen duren tussen de 18 en 24 maanden. Je orthodontist bij Ortho Billet zal je een geschatte tijdsduur geven op basis van jouw specifieke situatie.

Is een beugel alleen voor kinderen?

Nee, beugelbehandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden. Steeds meer volwassenen kiezen voor een beugel om hun gebit te verbeteren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?

Gemiddeld kom je elke 4 tot 6 weken op controle. Dit kan variëren afhankelijk van je behandelplan.

Waarom Kiezen voor Ortho Billet?

De Best Mogelijke Zorg Voor Jou

Bij Ortho Billet zijn we toegewijd aan het bieden van hoogwaardige orthodontische zorg. Onze ervaren orthodontisten gebruiken de nieuwste technologieën en technieken om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke resultaten krijgt. We streven naar een comfortabele en positieve ervaring voor al onze patiënten.

Je moet er wat voor over hebben

Hierop letten tijdens de Behandeling!

Leven met een beugel vereist enige aanpassingen. Hier zijn een paar dingen om rekening mee te houden:

01

Eten en Drinken

Vermijd harde, kleverige en suikerhoudende voedingsmiddelen die schade aan je beugel kunnen veroorzaken.

02

Mondhygiëne

Besteed extra aandacht aan het schoonmaken van je tanden en beugel. Gebruik een tandenborstel met zachte haren, flossdraad en eventueel speciale beugelreinigers.

03

Pijn en Ongemak

Het is normaal om na het plaatsen of aanpassen van je beugel wat ongemak te ervaren. Dit kan meestal worden verlicht met pijnstillers en door zachter voedsel te eten.

Daarom kies je Ortho Billet

Bij Ortho Billet zijn we toegewijd aan het bieden van hoogwaardige orthodontische zorg. Onze ervaren orthodontisten gebruiken de nieuwste technologieën en technieken om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke resultaten krijgt. We streven naar een comfortabele en positieve ervaring voor al onze patiënten.

Schrijf je heel eenvoudig online in. Een verwijzing van de tandarts mag, maar is niet nodig.

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?