Ai widget

Wat kost een beugel? En, moet je die kosten zelf betalen? Het zijn twee belangrijke vragen die veel mensen ons stellen. Daarom leggen we het in dit artikel graag uit. We brengen de kosten gespreid in rekening. In sommige gevallen kan een aanvullende zorgverzekering de kosten vergoeden, waardoor je die niet (helemaal) zelf hoeft te betalen.

Een beugel is een kostbare investering. Hier staat tegenover dat kinderen en volwassenen dankzij een beugel een mooi recht gebit krijgen. Dat is esthetisch natuurlijk heel prettig. Bovendien voorkomt het dat bepaalde tanden te weinig ruimte hebben of zelfs niet door kunnen komen. In andere gevallen is er sprake van een over- of onderbeet of tanden die niet goed op elkaar passen. Dat kunnen we met een beugel goed herstellen.

Gespreid betalen bij de orthodontist

Bij Ortho Billet begrijpen we dat de kosten van een beugel vragen om een flinke investering. Daarom stellen we samen een behandelplan op, en spreiden we op basis daarvan de kosten. Veel van de beugels worden zo’n 1 tot 2 jaar gedragen. In die periode kom je bijvoorbeeld maandelijks langs voor een controle. Door de kosten te spreiden is het niet nodig om de kosten in één keer af te rekenen.

De totale kosten voor een beugel voor de onder- en bovenkaak (volledige behandeling) bedragen zo’n 2.000 tot 3.000 euro. Hoeveel dat precies is hangt af van het type beugel, van wat er moet gebeuren en hoe de behandeling er precies uit zal zien. Uiteraard bespreken we dat met je op het moment dat we een behandelplan maken.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

De basisverzekering voor de zorg biedt standaard geen vergoeding voor een beugel. De kosten van een beugel worden alleen vergoed bij bijvoorbeeld een schisis (hazenlip).

De aanvullende zorgverzekering biedt in een aantal gevallen wel een vergoeding. Verzekeraars maken veelal onderscheid tussen patiënten tot 18 jaar (kinderen) en boven de 18 jaar (volwassenen). Houd rekening met de maximale vergoeding, met het vergoedingspercentage, een eventuele medische selectie en een mogelijke wachttijd. Dat voorkomt verrassingen, als het gaat om de vergoeding van de kosten van een beugel.

Kosten van een beugel bij Ortho Billet

Ben je benieuwd naar de kosten van een beugel bij Ortho Billet? We vertellen je daar bij ons in de praktijk graag meer over. Een specialist uit ons team neemt uitgebreid de tijd voor je. We lichten de kosten toe, leggenuit hoe je die kunt betalen en we beantwoorden natuurlijk vragen die je zelf hebt.  

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel ons op telefoonnummer 010 473 47 37, stuur ons een e-mail naar info@orthobillet.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!

Of meld je meteen online aan, dan nemen we contact met je op.

#volgorthobillet

FB icon wit instagram icon wit

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?