Ai widget

Slechts één klik verwijderd van een prachtige glimlach

Ortho Billet is sinds 1990 dé beugelspecialist. Onze stralende-glimlachen-teller tikt door en binnenkort hoor jij daar ook bij. Gun jezelf een zelfverzekerde lach op je gezicht!

   Best beoordeelde orthodontist

Ortho Billet is met drie praktijken en meer dan 1200 Google Reviews de best beoordeelde orthodontist. Iedereen wenst de beste zorg, ook voor het gebit. Daarom weten mensen uit heel Nederland ons te vinden. Van Den Haag tot Breda, we helpen patiënten uit het hele land aan een stralent gebit.

   Ook zonder verwijzing van tandarts

Veel patiënten worden vanuit de tandarts naar ons doorverwezen voor een beugelbehandeling. Wat veel mensen echter niet weten is dat je ook zonder verwijzing van de tandarts naar de orthodontist kunt. Wil je een mooie rechte glimlach? Inschrijven kan eenvoudig via onze website.

   Geen wachtlijsten

Omdat beugelbehandelingen bij Ortho Billet gemiddeld 1,5 tot 2 jaar duren, behandelen we patiënten vaak een stuk sneller af dan onze concullega’s. Ons goed opgeleide team kan daardoor snel schakelen, waardoor je niet lang hoeft te wachten op het starten van jouw beugelbehandeling.

Dit zeggen onze patiënten…

Hoe het werkt? Het zijn slechts 4 stappen.

1. Eerste consult

Tijdens dit kennismakingsgesprek met de orthodontist bekijkt onze specialist jouw gebit en krijg je een indicatie van de behandelduur, het type beugel dat nodig is om jouw gebit te corrigeren én een begroting met de kosten. Indien nodig maken we een (röntgen)foto om te kunnen beoordelen hoeveel tanden er nog gewisseld moeten worden óf om de gezondheid van de wortels van je tanden te checken.

2. Foto's en een 3D-scan

Na het eerste consult gaan we je documenteren. Dit wil zeggen dat we de huidige situatie van je gebit gaan vastleggen door middel van (röntgen)foto’s en een 3D-scan. Happen is bij ons gelukkig verleden tijd! Als je start met een uitneembare beugel (een activator), zullen we echter wél afdrukken moeten maken van je tanden. 

3. Het plaatsen van jouw beugel

Als de documentatie is afgerond, kunnen we starten met de beugelbehandeling. Afhankelijk van wat er met jouw gebit moet gebeuren starten we met de bovenbeugel, onderbeugel of volledige boven- en onderbeugel. Dit hoor je tijdens het eerste consult van de orthodontist. 

4. Controle afspraak

Iedere maand kom je één keer bij ons langs voor een controle afspraak. Tijdens deze afspraak checken we de voortgang van jouw behandelen en plaatsen we (indien nodig) nieuwe draden. De meeste draden doen een aantal maanden hun werk, dus het wil niet zeggen dat je iedere maand dikkere draden krijgt. 

Volg ons op social media

Wist je dat we als Nederlandse orthodontist het meest actief zijn op Facebook en Instagram? We delen de succesverhalen van onze patiënten, geven tips over jouw beugelbehandeling en houden leuke winacties.