Ai widget

veelgestelde vragen

Sommige kinderen dragen een buitenboord beugel, krijg ik dit ook?

Nee. Doordat wij het Damon systeem gebruiken is het dragen van een buitenboord beugel geschiedenis!

Ik krijg spleetjes tussen mijn tanden, hoort dat?

Ja, negen van de tien patiënten hebben een smalle tandboog. Tijdens het rechtzetten wordt de tandboog verbreed. Dit zorgt voor een wat minder fraai gezicht. Geen zorgen, dit is gunstig voor de rest van de behandeling. Nadat er wat dikkere draden (bij voorkeur stalen draden) geplaatst worden, gaan wij de spleetjes weer sluiten.

Hoe lang duurt een beugel behandeling?

Dit hangt er een beetje van af wat er allemaal moet gebeuren. Stel: je krijgt een uitneembare beugel (aktivator). Deze heeft een gemiddelde draagperiode nodig van ongeveer 9 maanden. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat een kaakoperatie onnodig is in de toekomst. Na deze uitneembare beugel, krijg je de vaste beugel oftewel: slotjes. Omdat wij het Damon systeem gebruiken, ligt de behandeltijd rond de 1,5 jaar en 2 jaar. Met als uitgangspunt: anderhalf jaar is ons streven. De patiënt volgt onze aanwijzingen (bijvoorbeeld het dragen van elastieken) en komt zelden terug voor een reparatie.

Doet een beugel pijn?

De last die je van een beugel hebt, kan per persoon verschillen. Wanneer je net de beugel hebt gekregen, is het mogelijk dat je de eerste twee nachten best wat last kan hebben. Eventueel kun je dan pijnstillers gebruiken (paracetamol). Het eten van brood zonder korst, pap en soep is dan ook prettiger. Het praten en slikken gaat ook wat lastiger, na een ongeveer een week gaat dit beter. Helaas kan je na elke controle wel last van gevoelige tanden krijgen. Dit is over het algemeen minder gevoelig dan de eerste keer.

Moet ik naar de tandarts als ik een beugel heb bij de orthodontist?

Ja, de tandarts let specifiek op gaatjes en tandvlees problemen. Dit doet een orthodontist niet. Wees verstandig en ga 2 keer per jaar naar de tandarts!

Doet het verwijderen van de slotjes zeer?

Nee, dit wordt gedaan met een speciale tang. Door de tang schuin op een slotje te plaatsen, knik je het slotje er zo vanaf. Eigenlijk zijn ze eraf voor je er erg in hebt. De meeste tijd zit in het schoonmaken. Dit wordt gedaan met een speciaal vijltje. Hier voel je nauwelijks wat van. Er komt wat water bij en er wordt regelmatig gestopt tijdens het schoonmaken.

Probleem: Een losse (uitneembare) beugel is helemaal kapot of doet erg pijn.

Oplossing: Laat de beugel uit en maak zo spoedig mogelijk een afspraak met de praktijk.

Probleem: Er zit bij een vaste beugel een bracket(slotje) los.

Oplossing: Als je last van de bracket hebt, kun je de bracket bedekken met suikervrije kauwgom of was. Stop met het dragen van elastiekjes. Laat de loszittende bracket gewoon zitten. Maak zo spoedig mogelijk een afspraak met de praktijk om de bracket weer vast te laten zetten.

Probleem: Er prikt bij een vaste beugel iets in de wang of de tong.

Oplossing: Bedek het irriterende deel van de beugel met was (of eventueel met suikervrije kauwgom). Maak zo spoedig mogelijk een afspraak met de praktijk om het irriterende deel van de beugel te laten verwijderen.

Klanttevredenheid
Wij meten met regelmaat de klanttevredenheid om op de hoogte te blijven van uw wensen en behoeften. Vanzelfsprekend kunt u deze ook melden bij de frontoffice, de behandelaar en/of de orthodontist.

Betalingsvoorwaarden
De behandelingen kunnen aan de balie voldaan worden per pin. Het is tevens ook mogelijk om de betalingen via het factoringsbedrijf te voldoen. Bent u verzekerd voor orthodontie en heeft u voldoende vergoeding, dan declareert de praktijk aan de zorgverzekeraar via Vecozo. Verdere informatie over de betalingsvoorwaarden is te verkrijgen bij frontoffice medewerker. U krijgt voor behandelingen boven de € 250,- een begroting.

De betaling van de behandelingen gaat via facturerings-bedrijf. Het facturerings-bedrijf splitst de nota op, in het deel dat de verzekering vergoed en de eigen bijdrage voor de patiënt. Het facturerings-bedrijf verstuurt vervolgens dit deel naar een ieder. Verdere informatie over de betalingsvoorwaarden is te verkrijgen bij frontoffice medewerker. U kunt voor behandelingen een begroting krijgen.

Meningsverschil
Indien u een meningsverschil heeft met uw orthodontist en denkt dat de orthodontist aantoonbaar in gebreke is gebleven, zonder dat u dat samen heeft kunnen oplossen, dan kunt u zich richten tot de KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde)/ ANT (Associatie Nederlandse Tandartsen) en om bemiddeling vragen.

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?