Ai widget

De blokjesbeugel of slotjesbeugel is waarschijnlijk de meest bekende beugel. De metalen slotjes op de tanden zijn verbonden door een metalen draad. De combinatie van slotjes, de metalen draad en eventuele elastiekjes helpt de tanden mooi recht te zetten. In dit artikel leggen we precies uit wat dit type beugel inhoudt. En wanneer het een goed idee is om daar gebruik van te maken.

De beugel met slotjes of blokjes is gebruikelijk bij kinderen. Dat neemt niet weg dat je daar ook als volwassene heel goed gebruik van kunt maken. Het is een bijzonder effectieve beugel, die niet voor niets zo vaak wordt ingezet. Bij Ortho Billet adviseren we je graag over de mogelijkheden. En beantwoorden we je vragen natuurlijk, als je er meer over wilt weten.

Wat is een blokjesbeugel of slotjesbeugel?

De blokjesbeugel of slotjesbeugel zit relatief eenvoudig in elkaar. Het gaat om een combinatie van slotjes op de tanden, een metalen draad tussen die slotjes en eventuele elastiekjes. Met de slotjes creëren we houvast op de tanden voor de metalen draad. De draad en de elastiekjes gebruiken we om de tanden te bewegen en in de gewenste stand te zetten. Dat gaat heel geleidelijk, zodat je daar zo min mogelijk hinder van ondervindt.

De meeste kinderen en volwassenen dragen de slotjesbeugel of blokjesbeugel gedurende een periode van 2 jaar. Je komt in die periode maandelijks bij ons langs. Tijdens die afspraken ‘activeren’ we de beugel. Daarmee zorgen we ervoor dat de volgende maand weer wordt gebruikt om de tanden te bewegen naar de gewenste positie. Uiteraard houden we de voortgang voor je in de gaten, om zeker te weten dat je uiteindelijk de stralende glimlach hebt die je zo belangrijk vindt.

Na de behandeling met een beugel met blokjes of slotjes plaatsen we een spalkje achter de tanden. Dat voorkomt dat de tanden terug bewegen naar de oude positie.

Wanneer is dat een goed idee?

Ben je benieuwd wanneer de blokjes- of slotjesbeugel waarschijnlijk een goed idee is? We zetten de meest voorkomende situaties op een rij:

  • Je tanden staan scheef
  • De onder- en bovenkaak staan niet goed ten opzichte van elkaar
  • De tanden van de onder- en bovenkaak passen niet (goed) op elkaar
  • Tanden kunnen niet doorkomen door ruimtegebrek

De blokjesbeugel of slotjesbeugel bij Ortho Billet

Bij Ortho Billet adviseren we je graag over de slotjes- of blokjesbeugel. Dat doen we natuurlijk in één van onze praktijken. Daar staat het team voor je klaar om je precies uit te leggen wat je graag wilt weten. 

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel ons op telefoonnummer 010 473 47 37, stuur ons een e-mail naar info@orthobillet.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!

Of meld je meteen online aan, dan nemen we contact met je op.

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?