Wat is een Spark beugel en waarom kiezen steeds meer mensen daar voor? We krijgen er regelmatig vragen over, dus we leggen het je graag uit. Het is een onzichtbare beugel, die daardoor vooral populair is bij volwassenen. De beugel werkt op basis van hetzelfde principe als de Invisalign beugel, die je misschien wel kent.

Je gebruikt kunststof hoesjes (aligners) over je tanden, die je steeds na een paar weken wisselt. De volgende set zorgt er steeds voor dat je jouw tanden een beetje verder in de juiste richting kunt bewegen. De Spark beugel gebruikt hiermee hetzelfde concept als de onzichtbare beugel van Invisalign.

Onzichtbare beugel

Veel mensen vinden het prettig om een onzichtbare beugel te dragen. Vooral volwassenen voorkomen daarmee dat ze anderen moeten uitleggen dat ze een beugel dragen. En anderen vinden het niet professioneel staan om een beugel te dragen, al is dat natuurlijk helemaal geen probleem.

De Spark beugel is onzichtbaar, omdat de dunne kunststof hoesjes over de tanden helemaal transparant zijn. Je kijkt er dwars doorheen, waardoor ook anderen in de meeste gevallen niet zien dat je een beugel in hebt. 

Kunststof hoesjes over jouw tanden

De kunststof hoesjes voor over jouw tanden worden natuurlijk precies op maat gemaakt. Het gaat om verschillende series met de hoesjes, die je meekrijgt van de orthodontist. We leggen je uit om de hoeveel tijd (standaard twee weken) je een volgende set met aligners kunt gebruiken.

Tijdens de controles kijken we na of de Spark beugel z’n werk doet, op basis van de kunststof hoesjes die je over de tanden draagt. Je hebt ze heel de dag en nacht in, behalve tijdens het eten en tanden poetsen. Op die manier beweeg je de tanden in de juiste richting, tot aan de stralende glimlach waar je van droomt. 

Spark beugel bij Ortho Billet

Denk je aan een Spark beugel of ben je benieuwd naar onze oplossingen voor een onzichtbare beugel (voor volwassenen)? In de praktijk leggen we je graag uit wat er mogelijk is en wat de ervaringen van anderen daarmee zijn. Er is altijd iemand van ons team beschikbaar om goed de tijd voor je te nemen, en je precies uit te leggen hoe het werkt. 

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel ons op telefoonnummer 010 473 47 37, stuur ons een e-mail naar info@orthobillet.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!

Of meld je meteen online aan, dan nemen we contact met je op.

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?