Ai widget

Wat is een keramische beugel en waar kun je dat het best mee vergelijken? De meeste mensen kennen wel de slotjesbeugel. De keramische variant werkt hetzelfde, maar gebruikt witte slotjes. Op die manier hebben ze (bijna) dezelfde kleur als de tanden waar ze op zitten. Daardoor vallen ze nauwelijks op, en is de beugel bijna onzichtbaar.

In hoeverre je de witte slotjes van een keramische beugel ziet zitten hangt sterk af van de kleur van je eigen tanden. Hoe witter die zijn, des te moeilijker het is om de slotjes te onderscheiden. In alle gevallen vallen de slotjes minder op dan wanneer ze van metaal zijn, zoals dat gebruikelijk is bij een conventionele slotjesbeugel.

Keramische brackets in wit

Dankzij de keramische brackets in wit vallen die veel minder op. Dat is prettig bij kinderen, al vragen vooral veel volwassenen ons naar deze mogelijkheid. Het zorgt ervoor dat je ook als volwassene een beugel kunt dragen, zonder dat veel mensen je daar meteen naar zullen vragen.

Keramische brackets in wit

Bij Ortho Billet krijgen we regelmatig de vraag of een keramische beugel pijn doet. Dat is gelukkig niet het geval, net als bij een slotjesbeugel. Wel kan het zijn dat de tanden en kiezen in het begin wat gevoelig zijn. Dat heeft te maken met de plaatsing van de slotjes en eventueel de elastiekjes die we gebruiken. 

Tip: prikken de slotjes in je wang en vind je dat vervelend? Om eraan te wennen kun je wat wax of speciale kauwgom op de slotjes plaatsen. Je zal merken dat het vervelende gevoel daarmee verdwijnt. 

Eten en drinken met een keramische beugel

Je kunt in principe gewoon alles eten en drinken als je een keramische beugel draagt, zoals je dat misschien ook kent van een reguliere slotjesbeugel. Bij keramische brackets is het verstandig om op te passen met eten en drinken met sterke kleuren, zoals kerrie, curry en rode wijn.

Bijt daarnaast niet te veel op harde dingen, en snijd een appel of wortel in stukjes. Daarnaast is het geen goed idee om vlees van het bot af te kluiven en stroperige of kleverige snoep te eten zoals een lolly, toffee of popcorn. 

Een keramische beugel

Ons team vertelt je graag meer over de keramische beugel en over de voordelen daarvan, ten opzichte van een traditionele slotjesbeugel. En ben je benieuwd naar de werking van de beugels, om jou een zo stralend mogelijke glimlach te garanderen? Daar vertellen we je graag meer over. Bovendien kunnen we je voorbeelden laten zien, zowel van de werking als van het resultaat dat je kunt verwachten. 

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel ons op telefoonnummer 010 473 47 37, stuur ons een e-mail naar info@orthobillet.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!

Of meld je meteen online aan, dan nemen we contact met je op.

#volgorthobillet

FB icon wit instagram icon wit

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?