Ai widget

Wordt een beugel vergoed? Ontdek het bij Orthodontiepraktijk Ortho Billet

Zit je eraan te denken om een beugel te nemen en ben je benieuwd of deze vergoed wordt door je zorgverzekering? Bij Orthodontiepraktijk Ortho Billet vind je alle informatie die je nodig hebt en bieden we je professioneel advies. Het is goed om te weten dat de vergoeding voor orthodontische behandelingen, zoals beugels, afhankelijk is van verschillende factoren. Dit zijn onder meer je leeftijd, het soort verzekering dat je hebt en de specifieke voorwaarden van je zorgverzekeraar. We leggen je graag uit wat je kunt verwachten rondom de vergoedingen voor een beugel.

Wordt een beugel vergoed? Orthodontiepraktijk Ortho Billet

Vergoedingen voor Kinderen vs. Volwassenen

In de basisverzekering wordt orthodontische zorg, zoals een beugel, meestal niet vergoed. Dit betekent dat je zonder aanvullende verzekering de kosten grotendeels zelf moet betalen. Voor kinderen onder de 18 jaar zijn er vaak betere vergoedingen beschikbaar via aanvullende verzekeringen dan voor volwassenen. Het is een bekend gegeven dat kinderen meer vergoeding kunnen krijgen voor een beugel dan volwassenen.

Check je Zorgverzekering

Vergoeding zorgverzekeraar bij een beugel Orthodontiepraktijk Ortho Billet

Voor een exacte vergoeding is het belangrijk dat je contact opneemt met je zorgverzekeraar. De vergoedingen voor orthodontische zorg kunnen namelijk sterk verschillen per zorgverzekeraar en per polis. Je zorgverzekeraar kan je voorzien van de meest actuele en specifieke informatie over de dekking van je polis. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je goed waar je aan toe bent qua kosten.

Overstappen naar een Aanvullende Verzekering

Een tip die we al onze patiënten meegeven, is om op tijd te overwegen om over te stappen naar een aanvullende verzekering of naar een andere zorgverzekeraar die betere vergoedingen biedt voor orthodontische zorg. Let op: sommige verzekeraars hanteren een wachttijd van een jaar voordat de vergoeding voor een beugel ingaat. We adviseren je dus om proactief te zijn en op tijd de overstap te maken, zodat je maximaal kunt profiteren van mogelijke vergoedingen.

Conclusie

Hoewel een beugel nooit volledig vergoed wordt door de zorgverzekeraar, zijn er toch mogelijkheden om een deel van de kosten vergoed te krijgen, zeker voor kinderen. Het is cruciaal dat je goed op de hoogte bent van je huidige zorgverzekering en de mogelijkheden voor aanvullende verzekeringen verkent. Bij Orthodontiepraktijk Ortho Billet ondersteunen we je graag met persoonlijk advies en kwalitatieve orthodontische zorg. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. We helpen je graag op weg naar een stralende glimlach!

Inschrijven?

Gun jezelf een stralende glimlach

Afspraak maken

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?