Wat kun je doen bij scheve tanden? Misschien lijken ze voor je gevoel steeds schever te groeien of heb je er al langere tijd last van. Met orthodontie herstellen we de mooie rechte tanden of werken we aan de beet van de onder- en bovenkaak. Op die manier zorgen we voor de stralende glimlach en het fijne mondgevoel waar jij van droomt.

Hoe ontstaan ze?

Voordat we scheve tanden weer recht kunnen zetten is het belangrijk om te begrijpen waarom ze in eerste instantie scheef gaan staan. Dat kan te maken hebben met een paar verschillende oorzaken:

Te weinig ruimte voor tanden en kiezen
Te veel ruimte voor tanden en kiezen

Er ontbreken tanden of kiezen

Verder kunnen scheve tanden aangeboren zijn, dat is dan niet iets waar je zelf iets aan kunt doen. Ten slotte kan het komen door duimen. Veel kleine kinderen die duimen hebben later last van tanden die scheef staan.


Dit kun je doen bij scheve tanden

Als er te weinig of te veel ruimte is voor de tanden, als die ontbreken of als het is aangeboren is het niet makkelijk om daar zelf iets aan te doen. Het is belangrijk om de tanden goed schoon te houden, maar dat zal ze in principe niet rechtzetten.

Onze orthodontisten kunnen aan jouw mond en kaak zien wat er waarschijnlijk aan de hand is. We stellen vast hoe het komt dat je last hebt van scheve tanden. Op basis daarvan stellen we een behandelplan voor, vaak op basis van een beugel. We kiezen het juiste type beugel (/blog/soorten-beugels), afgestemd op welke tanden er scheef staan en hoe we dat het best kunnen aanpakken.

We gebruiken een beugel om de tanden weer recht te zetten of om de beet te herstellen. Bovendien denken we na over de beste manier om de resultaten te behouden, bijvoorbeeld met een spalk achter de tanden. Op die manier zullen de tanden niet opnieuw scheef gaan staan. In plaats daarvan blijven ze mooi recht, voor het stralende gebit waar je van droomt.


Orthodontie voor rechte tanden

Zoek je een orthodontist die je kan helpen met mooie rechte tanden? We zijn gespecialiseerd in orthodontie. Dat betekent dat we jouw tanden en de rest van je gebit goed kunnen nakijken en analyseren. Dat doen we bij ons in de praktijk. Daar kunnen we je meteen meer vertellen over het mogelijke behandelplan. Bovendien zoeken we graag voor je uit of je in aanmerking komt voor vergoeding.

Dus heb je vragen over scheve tanden of zoek je een orthodontiepraktijk die jouw tanden recht kan zetten? Dat is waar we goed in zijn en al jarenlang ervaring mee hebben. Vertel ons wat je wensen zijn, dan leggen we graag uit wat we daarin kunnen betekenen.

 

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel ons op telefoonnummer 010 473 47 37, stuur ons een e-mail naar info@orthobillet.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!

Of meld je meteen online aan, dan nemen we contact met je op.

#volgorthobillet

FB icon wit instagram icon wit

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?