Ai widget

Wat is orthodontie en hoe kunnen we je daarmee helpen? Die vraag krijgen we regelmatig, dus dat leggen we je graag uit. Onze orthodontist is een tandarts gespecialiseerd in de juiste stand van tanden en de kaken. Wij helpen je de stand daarvan te herstellen, bijvoorbeeld als je door scheve tanden problemen ervaart. Of als je graag een mooi recht gebit wilt natuurlijk.


Afwijkingen in de kaak of tanden

Met orthodontie specialiseren we ons in twee soorten afwijkingen:

Afwijkingen in de kaak
Afwijkingen van tanden

We richten ons zowel op de stand van de onderkaak en de bovenkaak als op de stand van de specifieke tanden en kiezen. Samen moeten al die onderdelen ervoor zorgen dat je zonder problemen kunt kauwen en alles goed kunt poetsen. Als dat niet het geval is kan een beugel uitkomst bieden. En wil je jouw tanden recht laten zetten omdat je dat mooier vindt? Ook in dat geval kunnen we je helpen met orthodontie.

Let op: wil je gebruik maken van vergoedingen voor orthodontie? Houd er rekening mee dat het in die gevallen medisch noodzakelijk moet zijn. Als je het alleen belangrijk vindt dat je gebit er mooier uit gaat zien krijg je daarvoor vaak geen vergoeding.

Dit is orthodontie

Met orthodontie richten we ons op de groei van kaken en eventuele afwijkingen die daardoor ontstaan. Daarnaast letten we op afwijkingen die betrekking hebben op een onregelmatige stand van het gebit of specifieke tanden. Door dat te herstellen zorgen we ervoor dat je daar nu en in de toekomst geen problemen door zal ervaren.

We zijn gespecialiseerd in het rechtzetten van tanden, in het herstellen van een onder- of een overbeet en in meer complexe situaties die leiden tot kaak- en gelaatsafwijkingen. We leggen je bij ons in de praktijk graag uit wat je kunt verwachten van orthodontie en hoe we je daarmee kunnen helpen.

Kennismaking en intake in onze praktijk

Ben je benieuwd wat we doen binnen orthodontie en hoe we je daarmee kunnen helpen? We nodigen je graag uit voor een kennismaking en een intake bij ons in de praktijk.

Onze orthodontist vraagt je naar je wensen en kan alvast naar je tanden, gebit en kaken kijken. Op die manier stellen we vast wat er eventueel aan de hand is. Bovendien leggen we uit wat we daarin kunnen betekenen en wat jij kunt verwachten. Zo krijg je een beter beeld van de mogelijke behandeling door onze orthodontist.

 

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel ons op telefoonnummer 010 473 47 37, stuur ons een e-mail naar info@orthobillet.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!

Of meld je meteen online aan, dan nemen we contact met je op.

#volgorthobillet

FB icon wit instagram icon wit

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?