Ai widget

Ben je benieuwd naar wat we doen als orthodontist bij Ortho Billet? We zijn tandartsen, gespecialiseerd in kaakgroei en de stand van het gebit. Dus heb je last van scheve tanden of wil je voorkomen dat de onder- en/of bovenkaak ongezond groeien? In die gevallen kunnen we je daar waarschijnlijk goed bij helpen.

Rechte tanden en gezonde kaakgroei

We houden ons als orthodontist in de basis bezig met rechte tanden en met gezonde kaakgroei. Het zijn de twee oplossingen die we bieden, door goed te kijken naar de situatie bij jou in de mond.

Dus heb je het idee dat bepaalde tanden scheef staan en wil je die recht laten zetten? Of merk je dat je een onder- of overbeet ontwikkelt en dat dit langzaamaan erger wordt? In de beide gevallen is het een goed idee om langs te gaan bij ons als orthodontist. We maken kennis en kijken voor je na wat er aan de hand is. Op basis daarvan stellen we een behandelplan voor, gericht op mooie rechte tanden en een gezonde kaakgroei met de juiste beet.

blog ortho billet wat doet een orthodontist

Dit doet een orthodontist

We kunnen je als orthodontist wat dat betreft helpen met een aantal verschillende behandelingen:

  • Onderzoek naar kaken en gebit
    Voordat we behandelen doen we goed onderzoek naar jouw kaken en het gebit. Dat begint door er goed naar te kijken. Onze specialisten kunnen vaak aan de buitenkant al zien wat er mogelijk aan de hand is. Vervolgens maken we (röntgen)foto’s, om precies vast te stellen hoe het zit. Dat kunnen we je op de foto’s helder uitleggen, om in overleg te bepalen welk behandelplan het best past bij wat je zelf voor ogen hebt.
  • Tanden rechtzetten
    Blijkt dat er tanden scheef staan? We onderzoeken de precieze oorzaak daarvan. Hebben bepaalde tanden te weinig of te veel ruimte? Of ontstaat er op een andere manier druk op de tanden waardoor die scheef gaan staan? Wat er ook aan de hand is, we stellen vast wat de oorzaak is en bedenken een behandelplan om dat voor je op te lossen. Zo zorgen we ervoor dat jouw tanden weer mooi recht komen te staan.
  • Kaakgroei herstellen
    
Daarnaast houden we de kaakgroei in de gaten, met name bij kinderen en jongeren. Onder andere een overbeet of een onderbeet tonen aan dat dit niet helemaal gaat zoals het bedoeld is. Onze orthodontist kan dat al vroeg herkennen. Met het juiste behandelplan en bijvoorbeeld een beugel lukt het om dit te herstellen en vervolgens niet opnieuw verkeerd te laten groeien.

Ervaren orthodontist

We zijn jouw ervaren orthodontist, gespecialiseerd in orthodontie voor kinderen, jongeren en voor volwassenen. We nodigen je graag uit bij ons in de praktijk. Daar maken we kennis en doen we de intake. Onze orthodontist kijkt naar de stand van jouw tanden en naar de kaak(groei). Op basis daarvan stellen we een behandelplan voor, waarmee we precies aangeven wat je van ons kunt verwachten. Eventueel kunnen we zelfs voor je uitzoeken welke vergoeding er mogelijk beschikbaar is vanuit de zorgverzekering.

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel ons op telefoonnummer 010 473 47 37, stuur ons een e-mail naar info@orthobillet.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!
Of meld je meteen online aan, dan nemen we contact met je op.

#volgorthobillet

FB icon wit instagram icon wit

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?