Ai widget

Welke soorten beugels zijn er en hoe maak je daar eigenlijk een keuze uit? We krijgen er regelmatig vragen over bij ons in de praktijk. Daarom leggen we het je graag uit. Uiteraard nodigen we je altijd uit voor een kennismaking en intake. We bespreken samen jouw wensen, bekijken jouw gebit en bepalen in overleg welk soort beugel voor jou het best geschikt is.

Hoe kies je de juiste beugel?

Het soort beugel dat je kiest moet vooral bijdragen aan het doel dat je voor ogen hebt. Dus gaat het je om een paar scheve tanden, heb je een overbeet of een onderbeet of wil je iets anders corrigeren? We leggen je aan de hand van jouw wensen uit welk soort beugel daarvoor het best geschikt is.

Binnen de verschillende soorten zijn er soms meerdere mogelijkheden om uit te kiezen. We zetten dan de voordelen en de nadelen voor je op een rij, zodat je precies weet wat je allemaal kunt verwachten.

Deze soorten beugels zijn er

Dit zijn de belangrijkste soorten beugels voor orthodontie:

   • Uitneembare beugel (plaatje)
    De uitneembare beugel maken we voor jouw boven en/of ondertanden. Een voorgevormd plaatje zit tegen het gehemelte of komt in de holte van de mond te liggen. Kleine veertjes zetten jouw tanden en kiezen recht. We spreken ook wel van een ‘plaatje’ in plaats van een uitneembare beugel. 
   • Blokbeugel (activator)
    De blokbeugel is uitneembaar. De beugel is bedoeld om de onderkaak in de juiste positie te brengen, als de stand van je tanden (al) goed is. Het gaat om een beugel voor boven én onder, zodat de positie van de kaken (ten opzichte van elkaar) verbetert.
   • Slotjesbeugel (blokjes of plaatjes)
    De brackets van een slotjesbeugel helpen de tanden mooi recht te zetten. Met elastiekjes kunnen we de beet corrigeren. De orthodontist houdt de voortgang in de gaten tijdens de controles en kan de beugel bijstellen zodra dat nodig is.
   • Onzichtbare beugel
    De onzichtbare beugel is helemaal transparant, dus voor anderen niet of nauwelijks zichtbaar. De transparante hoesjes kun je zelf uitnemen en weer in doen. Het is een model dat veel volwassenen gebruiken, omdat ze liever niet laten zien dat ze een beugel dragen.

Orthodontie op maat

Welk soort beugel voor jou geschikt is bespreken we bij ons in de praktijk. Daar leggen we je graag uit over de mogelijkheden en over de voor- en nadelen van de verschillende soorten. Zo helpen we je met orthodontie. We kijken goed naar jouw situatie, naar je gebit en de mond en houden rekening met jouw voorkeuren. Bovendien leggen we je graag uit wat je allemaal kunt verwachten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel ons op telefoonnummer 010 473 47 37, stuur ons een e-mail naar info@orthobillet.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!

Of meld je meteen online aan, dan nemen we contact met je op.

#volgorthobillet

FB icon wit instagram icon wit

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?