Ai widget

Een diepe beet, ook wel bekend als een diepe overbijt, is een veelvoorkomend orthodontisch probleem dat de glimlach en de mondgezondheid van een persoon kan beïnvloeden. Maar wat is een diepe beet nu eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op deze orthodontische aandoening en bespreken we hoe Orthodontiepraktijk Ortho Billet kan helpen met een vaste beugel, ook wel bekend als een “plakkertjesbeugel.”

Wat is een Diepe Beet?

Een diepe beet verwijst naar een situatie waarin de boventanden ver over de ondertanden heen vallen bij het sluiten van de mond. Dit betekent dat de boventanden de ondertanden gedeeltelijk of volledig bedekken. Dit kan om verschillende redenen ontstaan, waaronder genetische factoren, een verkeerde ontwikkeling van het gebit of tanden die naar voren staan. Het kan resulteren in een aantal problemen, waaronder:

 1. Esthetische problemen: Een diepe beet kan ervoor zorgen dat de glimlach er gesloten uitziet, wat esthetische zorgen kan veroorzaken.
 2. Slijtage: Door de overmatige overlapping van de tanden kunnen ze sneller slijten, wat kan leiden tot tandheelkundige problemen.
 3. Kauwproblemen: Het kan ook problemen veroorzaken bij het kauwen en kan leiden tot ongemak tijdens het eten.
 4. Spraakproblemen: Sommige mensen kunnen moeite hebben met duidelijk spreken.

Hoe Ortho Billet Kan Helpen

Orthodontiepraktijk Ortho Billet begrijpt de uitdagingen en zorgen die gepaard gaan met deze gebitsafwijking en we zijn er om jou te helpen. Ons ervaren team kan een op maat gemaakt behandelplan opstellen om beet te corrigeren. Een van de meest effectieve behandelingen is het gebruik van een vaste beugel, ook wel bekend als een “plakkertjesbeugel”.

Vaste Beugels voor Diepe Beten

Een vaste beugel is een orthodontisch apparaat dat aan de tanden wordt bevestigd met behulp van kleine metalen plakkertjes, vandaar de naam “plakkertjesbeugel.” Deze beugel is zeer effectief bij het corrigeren van diepe beten omdat hij constante druk uitoefent om de positie van de tanden te veranderen.

Hoe gaat zo’n beugelbehandeling nou precies in zijn werk? Hier een korte omschrijving:

 1. Consult: Bij het eerste bezoek aan Ortho Billet zal onze orthodontist uitgebreid naar het gebit kijken om de ernst van de diepe beet te beoordelen en een behandelplan op te stellen.
 2. Documentatie: We maken digitale foto’s, röntgenfoto’s en een 3D scan.
 3. Beugelplaatsing: Als een vaste beugel wordt aanbevolen, wordt deze zorgvuldig geplaatst op je tanden.
 4. Aanpassingen: Tijdens de behandeling zullen periodieke aanpassingen aan de beugel worden gemaakt om de voortgang te controleren en te zorgen dat jouw diepe beet geleidelijk wordt gecorrigeerd.
 5. Resultaten: Na verloop van tijd zul je merken dat de diepe beet verbetert en dat jouw glimlach en mondgezondheid aanzienlijk zijn verbeterd.

De Voordelen van Ortho Billet

Waarom zou je kiezen voor Orthodontiepraktijk Ortho Billet voor de correctie van jouw diepe beet? Hier zijn enkele redenen:

 • Ervaring: Ons team heeft sinds 1990 ervaring in het behandelen van verschillende orthodontische problemen, waaronder de diepe beet.
 • Persoonlijke zorg: We begrijpen dat elke patiënt uniek is, daarom maken we een behandelplan op maat dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften.
 • Moderne technologie: We maken gebruik van geavanceerde technologieën en technieken om de behandeling zo efficiënt en comfortabel mogelijk te maken.

Een diepe beet hoeft niet het einde van een stralende glimlach te betekenen. Met de hulp van Orthodontiepraktijk Ortho Billet en een vaste beugel kun je jouw diepe beet corrigeren en genieten van een gezondere, mooiere glimlach. Neem vandaag nog contact met ons op voor een eerste consult en ontdek hoe we je kunnen helpen. Direct inschrijven? Dat kan natuurlijk ook!

#volgorthobillet
FB icon wit instagram icon wit
Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?