Ai widget

Je hebt last van een overbeet: welke beugel is dan de beste keuze? Dat bekijkt de orthodontist als je bij ons langskomt. Het hangt helemaal af van jouw kaken en de stand van de tanden in de mond. Al kunnen we natuurlijk wel iets zeggen over de verschillende beugels die mogelijkheden bieden als je hier last van hebt.

De bovenkaak staat naar voren

Welke beugel we kiezen bij een overbeet hangt namelijk af van wat er in jouw mond of met de kaak aan de hand is. Bij een overbeet staat de bovenkaak relatief ver naar voren, ten opzichte van de onderkaak. Het is belangrijk om de kaakgroei van de onderkaak te stimuleren, om ervoor te zorgen dat ze netjes bij elkaar komen te staan.

Let op: de groei van de kaak kunnen we bij kinderen nog beïnvloeden. Bij volwassenen lukt dat helaas niet meer, omdat de kaak niet meer groeit. In dat geval gebruiken we een vaste beugel. Als dat niet voldoende effect geeft is er een kaakoperatie nodig.

Beugel om de kaakgroei te stimuleren

Er bestaan verschillende beugels die de kaakgroei kunnen stimuleren. De beugel die wij over het algemeen gebruiken is de blokbeugel (activator). De blokbeugel is de meest gebruikte beugel om een overbeet op te lossen. Het stimuleert de groei van de onderkaak, waardoor de beide kaken dichter bij elkaar komen te staan. 

Behandeling met een vaste beugel

In veel gevallen behandelen we eerst met een blokbeugel bij een overbeet. Daarna volgt een vaste beugel, die we gebruiken om de tanden in de mond op de juiste positie te krijgen. Uiteraard kunnen onze orthodontisten je daar meer over vertellen, om alles uit te leggen.

Beugel voor een overbeet

Dus zoek je naar het beste type beugel bij een overbeet? We bekijken graag jouw gebit en kaken, om op basis daarvan aan te geven wat de beste keuze is. Vervolgens bespreken we het behandelplan, zodat je steeds precies weet waar je aan toe bent.

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel ons op telefoonnummer 010 473 47 37, stuur ons een e-mail naar info@orthobillet.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!

Of meld je meteen online aan, dan nemen we contact met je op.

#volgorthobillet

FB icon wit instagram icon wit

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?