Ai widget

De blokbeugel of activator is een uitneembare beugel die we inzetten bij een overbeet. Dat betekent dat je bovenkaak relatief ver naar voren staat, ten opzichte van de onderkaak. Om dit beter op elkaar af te stemmen gebruiken we een beugel die de onderkaak naar voren brengt. Op die manier zullen de kaken, tanden en kiezen uiteindelijk beter op elkaar passen.

Een activator of blokbeugel is doorzichtig en wordt natuurlijk op maat gemaakt, precies naar jouw tanden en gebit. Het is een uitneembare beugel, waarmee je door die juist te dragen relatief snel resultaat boekt. Vaak zijn de eerste resultaten al na twee maanden zichtbaar. Uiteraard houden onze orthodontisten de voortgang goed voor je in de gaten.

Hoe werkt een activator?

Een activator beugel werkt eigenlijk heel eenvoudig. De blokbeugel duwt de onderkaak naar voren, ten opzichte van de bovenkaak. Dit stimuleert de groei van de onderkaak en remt de groei van de bovenkaak. Op die manier zullen de kaken beter op elkaar aansluiten, met de juiste stand van de tanden en kiezen.

Het is in ieder geval verstandig om de blokbeugel of activator tijdens het slapen te dragen. Onderaan de streep bepaalt het aantal draaguren de snelheid waarmee je resultaat bereikt. Probeer de beugel daarom minimaal een aantal uren per dag in te doen, bovenop de slaapuren. 

Vijf voordelen van deze beugel

Een blokbeugel biedt minimaal vijf voordelen, zowel bij kinderen als volwassenen:

 • Minder last van overbeet
  De beugel brengt de onderkaak en bovenkaak bij elkaar, om de overbeet te beperken.
 • Uitneembare beugel
  De beugel is uitneembaar, dus hoeft niet 24/7 gedragen te worden.
 • Makkelijk schoon te maken
  Door de beugel uit te nemen is het eenvoudig om die goed schoon te maken.
 • Snel resultaat
  Als je de beugel juist draagt boek je al binnen twee maanden de eerste resultaten.
 • Doorzichtig of in een kleur
  De beugels zijn er ook doorzichtig, waardoor ze veel minder opvallen dan in een kleur.

Tip: bij Ortho Billet combineren we de blokbeugel niet met een buitenboordbeugel, omdat we die laatste niet gebruiken.  

De blokbeugel (activator)

Denk je aan een blokbeugel, voor jezelf of voor een kind? Of heb je daar vragen over? Ons deskundige team vertelt je er graag meer over. De activator is een voor velen bekende beugel, maar we begrijpen het ook dat je daar meer over wilt weten. Bovendien kunnen we je aan de hand van een voorbeeld precies laten zien wat de werking is, en welk resultaat je daarvan kunt verwachten. 

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel ons op telefoonnummer 010 473 47 37, stuur ons een e-mail naar info@orthobillet.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!

Of meld je meteen online aan, dan nemen we contact met je op.

#volgorthobillet

FB icon wit instagram icon wit

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?