Je wilt een orthodontiepraktijk kiezen: hoe doe je dat? Als je daar geen ervaring mee hebt kan dat best lastig zijn. Want, waar moet je allemaal op letten en hoe kies je een goede ortho? Wij helpen je op weg. Daarvoor leggen we je uit waar een orthodontist naar zou kijken, en welke vragen hij of zij in de praktijk zou stellen. 

Om een goede beoordeling te maken houd je rekening met zowel de praktijk als het voorgestelde behandelplan. Of met de manier waarop de praktijk daarover spreekt, tijdens de kennismaking. Verder stel je een paar belangrijke vragen, en ga je uiteindelijk af op het gevoel dat je daarbij hebt.

Beoordeel de praktijk en het behandelplan

Zodra je een praktijk op het oog hebt is het verstandig om die goed te beoordelen. Ga bijvoorbeeld na hoeveel orthodontisten er werken. Bij Ortho Billet (https://orthobillet.nl/) zijn we met een heel team, dus is er voor iedere behandeling de juiste specialisatie en expertise beschikbaar.

Probeer bovendien te achterhalen op welke manier een behandelplan wordt samengesteld. Daar kun je in ieder geval alvast naar vragen en over lezen. Dan weet je wat je kunt verwachten, dus kom je niet voor verrassingen te staan als je een orthodontiepraktijk kiest. 

Maak kennis en stel je vragen

Het is in ieder geval een goed idee om kennis te maken in de orthodontiepraktijk. Daar heb je de kans om een aantal vragen te stellen, zoals:

  • Wat moet er precies gebeuren?
  • Wat is het beste moment om te starten (bij kinderen)?
  • Welke opties zijn er beschikbaar?

Met deze vragen krijg je een beter beeld van hoe de ortho erover denkt. Of wat er aan onderzoek moet gebeuren, om daar een goed beeld van te krijgen. Vraag naar het startmoment als het gaat om kinderen, omdat het soms beter is om nog heel even te wachten met de behandeling. En zijn er meerdere opties? Laat je daarover dan goed adviseren.

Een orthodontiepraktijk kiezen: de beste keuze

Uiteindelijk is het vooral belangrijk om kennis te maken met het team. Je wilt vertrouwen hebben in de orthodontist waar je voor kiest, en dat is precies waarom we de kennismaking altijd heel waardevol vinden. Zo zorgen we ervoor dat jij je op je gemak voelt bij ons in de praktijk, omdat dit de basis is voor een goede behandeling die je uiteindelijk de smile oplevert waar je voor gaat.  

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel ons op telefoonnummer 010 473 47 37, stuur ons een e-mail naar info@orthobillet.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!

Of meld je meteen online aan, dan nemen we contact met je op.

#volgorthobillet

FB icon wit instagram icon wit

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?