Ai widget

Welke verzekering biedt dekking voor orthodontie? Of je de kosten voor een beugel kunt laten vergoeden hangt af van jouw zorgverzekering én kan per jaar verschillen. Houd er daarnaast rekening mee dat verzekeraars vaak verschillende voorwaarden stellen voor patiënten tot 18 jaar (kinderen) en vanaf 18 jaar (volwassenen). In dit artikel leggen we het je zo goed mogelijk uit.

De basis zorgverzekering biedt standaard geen vergoeding voor orthodontie. Er geldt een uitzondering voor medische noodzaken, zoals een schisis (hazenlip). In dat geval kun je in aanmerking komen voor een vergoeding. In alle andere gevallen dien je een aanvullende zorgverzekering af te sluiten of moet je de kosten zelf betalen.

Voorwaarden voor vergoeding

Of je in aanmerking komt voor vergoeding voor orthodontie hangt af van de voorwaarden die de verzekeraar stelt. Dat verschilt per zorgverzekering. Vaak gaat het om voorwaarden zoals:

Een maximale vergoeding
Een vergoedingspercentage
Wat er wordt vergoed
Welke aanvullende voorwaarden er gelden
Een eventuele wachttijd
Medische acceptatie

Houd er rekening mee dat sommige verzekeraars ‘eenmalig’ vergoeden. Dat betekent dat je tijdens de gehele verzekeringsduur één keer gebruik mag maken van een vergoeding voor orthodontie. Als je overstapt naar een andere zorgverzekeraar (en weer terug) kun je (bij acceptatie) opnieuw in aanmerking komen voor een vergoeding.

Check jouw zorgverzekering

Om zeker te weten dat je de verzekering voor vergoeding van orthodontie kunt gebruiken is het belangrijk om de polisvoorwaarden erop na te kijken. En zoek je naar een verzekering voor komend jaar die je kunt afsluiten? Kijk dan goed naar het overzicht met vergoedingen voor orthodontie tot 18 jaar en vanaf 18 jaar. De twee overzichten tonen je welke verzekeraars vergoeding bieden voor orthodontie, dus waar je de kosten voor een beugel niet (helemaal) zelf hoeft te betalen.  

Informatie over een verzekering voor orthodontie bij Ortho Billet

Zoek je meer informatie over de beste verzekering bij orthodontie? Of ben je benieuwd wat jouw verzekeraar vergoedt? In sommige gevallen kunnen we je daar bij ons in de praktijk meer over vertellen. We geven je graag zo goed mogelijk aan wat onze ervaringen en die van anderen zijn. Iemand van ons team neemt uitgebreid de tijd voor je. Zo geven we je aan hoe je mogelijk in aanmerking komt voor een vergoeding van orthodontie, zodat je de kosten niet helemaal zelf hoeft te betalen.

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel ons op telefoonnummer 010 473 47 37, stuur ons een e-mail naar info@orthobillet.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!

Of meld je meteen online aan, dan nemen we contact met je op

#volgorthobillet

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?