Ai widget

Wat is een Invisalign beugel en hoe werkt de beugel precies? Het is een onzichtbare beugel, populair bij volwassenen. We gebruiken dunne kunststof ‘aligners’, als hoesjes over de tanden. Daarmee bewegen we de tanden in de gewenste berichten, om uiteindelijk te komen tot de stralende glimlach waar je van droomt. In dit artikel leggen we je uit hoe de beugel werkt en wat verder belangrijk is om rekening mee te houden.

De Invisalign beugel bestaat uit dunne kunststof ‘aligners’. Dat zijn hoesjes voor over de tanden, die helemaal transparant zijn. Sommigen spreken daarom ook wel van een onzichtbare beugel. Wij behandelen met een serie van deze transparante beugels, die je ongeveer elke twee weken wisselt om de volgende stap te zetten.

Minimaal 22 uur per dag en maandelijkse controle

Na twee weken vervang je de kunststof ‘aligners’ over de tanden voor de volgende set. Op die manier beweeg je de tanden met een Invisalign beugel steeds een beetje verder in de gewenste richting.

Vaak plaatjes we een paar bolletjes lijm op de tanden, in de kleur van de tanden. Die werken als een hefboom. Ze zorgen ervoor dat de aligners hun werk kunnen doen, en de tanden verschuiven. Zo komt je gebit steeds verder in de gewenste positie te staan, tot aan de glimlach die je graag wilt laten zien.

Het is belangrijk dat je de beugel van Invisalign minimaal 22 uur per dag draagt. Dat betekent dat je de hoesjes eigenlijk alleen tijdens het eten en drinken even van je tanden doet. De rest van de dag en nacht heb je de beugel in. Uiteraard doe je de hoesjes er ook af tijdens het tanden poetsen. Je kunt dat het best meteen na het eten doen, zodat je de aligners de rest van de dag en nacht kunt dragen.

Vervolgens kom je maandelijks langs voor een controle. Op die manier houden we voor je in de gaten of de Invisalign beugel de resultaten levert die we daarvan verwachten. Bij iedere controle krijg je bovendien de nieuwe sets met aligners mee, zodat je daarmee weer vooruit kunt.

Heel precies en efficiënt

Het is belangrijk dat specifieke tanden tijdens de behandeling in de benodigde richting bewegen. Het is een heel precies en efficiënt proces. Dat maakt de Invisalign beugel succesvol. Wij houden de voortgang voor je in de gaten, zodat jij daar geen omkijken naar hebt.

Invisalign beugel bij Ortho Billet

Denk je aan een Invisalign beugel bij Ortho Billet en wil je daarover graag meer weten? In onze praktijk vertellen we je er natuurlijk graag meer over. Ons team legt je dan uit hoe de beugel werkt en wat onze ervaringen daarmee zijn. 

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel ons op telefoonnummer 010 473 47 37, stuur ons een e-mail naar info@orthobillet.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!

Of meld je meteen online aan, dan nemen we contact met je op.

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?