Ai widget

Wie is de beste orthodontist en waar moet je precies op letten om te kiezen? Dat kan best lastig zijn, zeker als je daarmee geen ervaring hebt. Daarom leggen we je graag uit waar orthodontisten onderling op letten, en waarmee ze zich kwalitatief proberen te onderscheiden. Ook vergelijkers zoals Independer en zorgverzekeraars kijken naar deze punten, bijvoorbeeld als ze adviseren of als ze contracten voor dekking afsluiten.

Je hoeft uiteraard niet alle punten uit te vragen of zelf te ondervinden. Zorg ervoor dat je de uitgangspunten doorneemt, om aan de hand daarvan een beeld te krijgen van wat een orthodontist te bieden heeft. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, en leg je de nadruk op wat voor jou extra belangrijk is.

Waar moet je op letten?

Ben je benieuwd waar andere orthodontisten op zouden letten als ze een keuze moesten maken? We zetten de belangrijkste punten voor je op een rij:

  • Onderzoek van problemen in kaak en gebit
    Hoe onderzoekt een orthodontist of er sprake is van problemen in de kaak of het gebit, en wat die problemen precies zijn? Worden er foto’s en een afdruk gemaakt? En kan de ortho op basis van ervaring al aangeven wat er mogelijk aan de hand is, dus wat er verder onderzocht moet worden?
  • Uitleg over het gebruik van beugels
    Vraag een orthodontiepraktijk altijd naar de verschillende beugels, hoe die precies werken en wat daar de te verwachten resultaten of voor- en nadelen van zijn. Zorg dat de orthodontist niets over het hoofd ziet, om uiteindelijk de juiste beugel te kiezen binnen het behandelplan.
  • Plaatsen en controleren van beugels
    Duik in de ervaring en expertise van orthodontisten, dus de kennis die ze hebben van het plaatsen en controleren van beugels. Gebruik bijvoorbeeld de beoordelingen van andere patiënten, en hoe zij de behandeling hebben ervaren. 

Daarnaast houd je bijvoorbeeld rekening met de mogelijkheid om röntgenfoto’s te laten maken, kleurenfoto’s te laten maken en gebitsafdrukken en gipsmodellen te laten maken. Ook wil je weten hoe het behandelplan eruit gaat zien en welke periodieke controles je kunt verwachten. Bij Ortho Billet vertellen we je er natuurlijk graag meer over.  

Ervaar het tijdens de kennismaking

Hoe de orthodontist precies werkt moet je uiteindelijk ervaren. Wel krijg je daarvan alvast een voorproefje door kennis te maken. Bij Ortho Billet nemen we daar graag uitgebreid de tijd voor, om elkaar echt goed te leren kennen.

Kies de beste orthodontist

Je kiest uiteindelijk zelf de beste orthodontist. Uiteraard nodigen we je graag uit om alvast kennis te maken met ons team. En als je dat ziet zitten zien we je graag bij ons in een van de praktijken. 

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel ons op telefoonnummer 010 473 47 37, stuur ons een e-mail naar info@orthobillet.nl of gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!

Of meld je meteen online aan, dan nemen we contact met je op.

#volgorthobillet

FB icon wit instagram icon wit

Ja? Klik hier 👈
1
Scan de code
Hi 👋🏼, kan ik je helpen?